Jag börjar med Stevia sötningsmedel på grund av att så mycket människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en bra sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av detta är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.

Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan anskaffa Stevia sötningsmedel på denna länk.

acesulfam

Stevia sötmedel är bra allmän målgrupper som vill avstyra socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.

Stevia sötningsmedel är ett ypperligt val för den som inte vill ge upp godis men beredvilligt slipper samtliga de dåliga effekterna som kolhydrater för med sig. Att ämna hålla sej ifrån strösocker är standard samt kommer ur fler än en anledning.

Sockersjuka är en åkomma som egentligen består av flera annorlunda varianter, men framförallt av ett par olika typer som lätt nog heter typ 1 och art 2 diabetes. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig energi med vettig distribution och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då less, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också kvickt ner i vikt. Typ 1 diabetes är ett dödlig befogenhet om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

vilket

Art 2 diabetes är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med kolhydrater då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär ju inte att man vill avbryta förtära godis samt idag finns det val allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så blott väldigt lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra dra ner på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man kanske vill gå ned i kilon, eller ta bättre hand som sina tänder. Samtliga vet ju vilken bristfällig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett tillstånd som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason väldigt effektiv, men det innefattar att man får i sej tillräckligt med fett samt protein för att idas med en kolhydratfri föda.

LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med väldigt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en populär metod för att gå ner i kilon samt har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man går på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är besvärligt, men man får absolut högst äta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse inta ledigt av proteiner och fett för att stilla aptit och tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, vitt ris, frukt, flera vegetabilier och rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till socker i kroppen är förbjudet. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde och fläsk, samt äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till morgonmål när man vill gå ner i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.

Comments are closed.